Recept van Yakiniku, categorie: dessert, kamado
4 personen. Voorbereiding: 10 min, bereiding: 35 min, totaal: 45 min
INGREDIËNTEN
- 500 gr aardbeien
- 300 gr rabarber
- 100 gr marshmallows
- 3 el lemon curd
VOORBEREIDING
Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en verwarm je kamado tot 150 °C en plaats de pro set in de Kamado. Voor dit recept werken we met indirecte hitte, plaats de pro set en leg op het onderste level de heat deflectors en leg op het bovenste level een rooster. Laat nu de kamado verder opwarmen tot 220°C.
BEREIDING
- Maak de aardbeien schoon: verwijder de kroontjes en snijd door de helft. Snijd ringetjes van de rabarber.
- Doe de rabarber in de gietijzeren pan met 2 eetlepels water. Zet in de Kamado voor 10 minuten. Voeg na 10 minuten de aardbeien toe, verdeel de lemon curd erover en laat nog eens 15 minuten staan.
- Snijd de marshmallows eventueel door de helft en verdeel over het fruit. Pof voor zo’n 5 minuten tot de marshmallows smelten en aan de bovenkant karamelliseren.