Recept van Yakiniku, categorie: groenten, bijgerecht, kamado
2 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 20 min, totaal: 35 min
INGREDIËNTEN
- 500 gr asperges
- 1 tl zout
- Extra vierge olijfolie
VOORBEREIDING
Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en laat de kamado opwarmen tot 180 °C. Leg vervolgens de pro set in de kamado met de Teppanyaki plaat op het hoogste level. (Grillen op het rvs rooster of het cast iron grillrooster kan natuurlijk ook)
Begin met het schoonmaken van je asperges, snijd de harde onderkanten van de asperges af en schil de buitenkant gelijkmatig.
BEREIDING
- Breng een pan met water aan de kook en voeg hier het zout en de asperges aan toe. Laat de asperges 3 minuten koken, haal van het vuur en laat afkoelen in het kookvocht.
- Wanneer de asperges volledig zijn afgekoeld kun je deze op de Kamado gaan grillen.
- Sprenkel wat olijfolie op de asperges en leg de asperges op de plaat of grill. Grill de asperges ca. 5 minuten rondom. Het is prima als de asperges wat donkerbruin kleuren.