Asperges

Recept van Yakiniku, categorie: groenten, bijgerecht, kamado

2 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 20 min, totaal: 35 min

INGREDIËNTEN

  • 500 gr asperges
  • 1 tl zout
  • Extra vierge olijfolie

VOORBEREIDING

 Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en laat de kamado opwarmen tot 180 °C. Leg vervolgens de pro set in de kamado met de Teppanyaki plaat op het hoogste level. (Grillen op het rvs rooster of het cast iron grillrooster kan natuurlijk ook)

Begin met het schoonmaken van je asperges, snijd de harde onderkanten van de asperges af en schil de buitenkant gelijkmatig.

BEREIDING

  • Breng een pan met water aan de kook en voeg hier het zout en de asperges aan toe. Laat de asperges 3 minuten koken, haal van het vuur en laat afkoelen in het kookvocht.
  • Wanneer de asperges volledig zijn afgekoeld kun je deze op de Kamado gaan grillen.
  • Sprenkel wat olijfolie op de asperges en leg de asperges op de plaat of grill. Grill de asperges ca. 5 minuten rondom. Het is prima als de asperges wat donkerbruin kleuren.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!