Aziatisch gemarineerd zalm op rookplank

Recept van BBQ to the MAX, categorie: vis, hoofdgerecht, kamado

4 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 25 min, totaal: 40 min

INGREDIËNTEN

  • 500 gram zalm met huid
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels donkere basterdsuiker (rietsuiker kan ook)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 theelepels Sriracha
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gram verse gember (geraspt)

VOORBEREIDING

Snijd voor de marinade de knoflook ragfijn (of knijp deze uit met een knoflookpers) en doe ze in een kom. Voeg vervolgens, op de zalm na, alle overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Haal nu je zalm uit de verpakking en leg de zalm met de huid naar beneden op een bord. Verdeel nu je marinade over de ‘vleeskant’ van de zalm. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal een uur, maar het liefst 2 tot 3 uur in de koeling. Heeft de zalm lang genoeg gemarineerd? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Leg ondertussen je rookplankje minstens 30 minuten in koud water.

BEREIDING

Is de BBQ op temperatuur? Haal de zalm dan uit de koeling en laat de marinade een beetje uitlekken.

Leg je rookplankje direct op je houtskool tot hij begint te roken. Haal uit de kolen en plaats je rooster en daarop het rokende rookplankje. Leg hier je zalm op en plaats de probe van je thermometer en stel in op een kerntemperatuur van 50 graden.

Haal als de gewenste kerntemperatuur is bereikt de zalm van de barbecue. Laat even rusten en serveer daarna direct.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!