Recept van Yakiniku, categorie: pizza, brood, vis, lunch, kamado
4 personen. Voorbereiding: 135 min, bereiding: 45 min, totaal: 180 min
INGREDIËNTEN
- 2 zalmfilets met vel
- 1 el suiker
- 160 gr zelfrijzend bakmeel
- 250 gr volvette yoghurt
- 1 ei
- pul biber (grof gemalen rode aleppo-pepers)
- EldurApi classic fish herbs
- 2 el roomkaas
- 15 gr dille
- 1 witte ui
- Zeeuwsche zoute gerookt zout
- Szechuan peper
VOORBEREIDING
Start met het marineren van de zalm met suiker, Japanese Smoked Salt en de fish herbs. Laat de zalm minstens twee uur rusten in de koelkast. Steek nadien de houtskool aan en verwarm de kamado tot een temperatuur van 70 °C en plaats de pro set in de kamado. Plaats het hitteschild op het onderste level en het gietijzeren rooster op het hoogste level in de multilevel lift.
BEREIDING
- Dep de zalm droog en rook de zalm gedurende 15 minuten op het gietijzeren rooster. Voeg het geweekte rookhout en Fire herbs toe met behulp van de woodchipper. Laat nadien de zalm rusten. Verwarm de kamado nu tot 150 °C. Zodra de temperatuur bereikt is plaats je de pro set in de kamado. Plaats hierna de heat deflector onderin en leg het gietijzeren rooster op het hoogste level in de multilevel lift. Laat nu de kamado verder opwarmen tot 200 °C.
- Meng ondertussen een beetje zelfrijzend bakmeel in een kom met yoghurt en een beetje gerookt zout. Kneed het deeg vervolgens tot bagelvormige cirkels en bestrijk met eigeel. Top de bagels af met gerookt zout en pul biber. Rooster de bagels 20 tot 25 minuten op het gietijzeren rooster tot ze bruin en knapperig zijn.
- Breng ondertussen de smeerkaas op smaak met gerookt zout, Szechuan Pepper en fijngehakte dille. Meng goed door elkaar. Snijd ten slotte de bagel doormidden, besmeer met roomkaas en werk af met zalm en fijngesneden groene ui.