BBQ Nachos

Recept van Yakiniku, categorie: vlees, bijgerecht, kamado

4 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 25 min, totaal: 40 min

INGREDIËNTEN

  • 4 plakken cheddar kaas
  • 1 ½  rode ui (½ voor garnering, ½ in de guacamole en ½ bij het gehakt)
  • bosui
  • 1 avocado
  • 1 jalapenos peper
  • 1 zak nacho’s
  • Sap van ½ citroen
  • BBQ saus
  • Zeeuwsche zoute gerookt zout

VOORBEREIDING

Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en verwarm je kamado naar 180 °C. Voor dit recept werken we met indirecte hitte, plaats de pro set en leg op het onderste level een hitteschild en op het bovenste level een rooster.

BEREIDING

  • Start met het maken van je guacamole. Hiervoor doe je de avocado, de rode ui, zout, citroensap en 4 schijfjes jalapenos peper in een maatbeker en maak je hier met de staafmixer een glad geheel van. Je kunt ook eventueel al je ingrediënten met een vijzel fijn maken.
  • Bak vervolgens het gehakt in een pan op de Kamado of op je fornuis, samen met een halve gesnipperde rode ui. Haal het gehakt van de Kamado wanneer het mooi bruin is gebakken.
  • Snijd ondertussen de bosui en de jalapeno peper in dunne ringen en zet deze aan de kant.
  • Pak een hittebestendige schaal of de YAKINIKU groentepan en leg hier een vel bakpapier in. Leg hier eerst een bodem nacho chips in en bouw vervolgens je lagen op met gehakt, bosui, BBQ saus en kaas. Herhaal deze stap nogmaals maar leg nu ook de jalapenos peper en rode ui op de bovenste laag.
  • Leg dit geheel op de Kamado tot de kaas goed is gesmolten.
  • Haal de schaal van de Kamado en top af de zelfgemaakte guacamole.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!