Beercan chicken

Recept van Yakiniku, categorie: gevogelte, kamado

4 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 70 min, totaal: 85 min

INGREDIËNTEN

  • 1 grote Waardse boerderijkip van 1,4 kg
  • 1 blik bier of een chickensitter gevuld met bier
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 2 el EldurApi kipkruiden
  • mosterd

VOORBEREIDING

Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en verwarm je kamado tot 180 °C. Wanneer de kamado op temperatuur is plaats je het rooster op het hoogste level.

BEREIDING

  • Smeer de kip in met mosterd. Bestrooi vervolgens de kip met kipkruiden. Draai daarna met een blikopener het deksel van het blikje bier en haal 3 slokken uit het blik.
  • Voeg de knoflook, tijm en citroen toe aan het bier.
  • Zet de kip over het blik bier heen en laat de kip garen voor ongeveer 45 – 60 minuten.
  • Wanneer de kip de kerntemperatuur van 70-72°C heeft bereikt kan deze van de Kamado worden gehaald

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!