Recept van Yakiniku, categorie: gevogelte, kamado
4 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 70 min, totaal: 85 min
INGREDIËNTEN
- 1 grote Waardse boerderijkip van 1,4 kg
- 1 blik bier of een chickensitter gevuld met bier
- 3 tenen knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 citroen
- 2 el EldurApi kipkruiden
- mosterd
VOORBEREIDING
Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en verwarm je kamado tot 180 °C. Wanneer de kamado op temperatuur is plaats je het rooster op het hoogste level.
BEREIDING
- Smeer de kip in met mosterd. Bestrooi vervolgens de kip met kipkruiden. Draai daarna met een blikopener het deksel van het blikje bier en haal 3 slokken uit het blik.
- Voeg de knoflook, tijm en citroen toe aan het bier.
- Zet de kip over het blik bier heen en laat de kip garen voor ongeveer 45 – 60 minuten.
- Wanneer de kip de kerntemperatuur van 70-72°C heeft bereikt kan deze van de Kamado worden gehaald