Je kamado aansteken

Start met het vullen van je Kamado met houtskool in de houtskoolmand, tot maximaal de bovenste rand. Heb je de Kamado al eerder gebruikt? Schud dan de as van de oude kolen. Verspreid 2 of 3 aanmaakkrullen of aanmaakblokjes tussen de kolen en steek deze aan, gebruik geen producten met chemische toevoegingen. Nadat de vlammen zijn gedoofd beginnen de kolen te gloeien en kun je het deksel sluiten. Bovenop het deksel zit de margrietschijf, zet deze helemaal open. Doe hetzelfde bij de ventilatieschuif onderin. Zo kan er maximale zuurstof door je Kamado trekken en zal de temperatuur stijgen. Zodra je een temperatuur hebt bereikt van 150 graden Celsius kun je de gewenste accessoires toevoegen en de temperatuur gaan regelen.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!