Buikspek low en slow met coleslaw

Recept van Yakiniku, categorie: vlees, varken, kamado

2 á 3 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 300 min, totaal: 315 min

INGREDIËNTEN

Coleslaw

  • 1 halve chinese kool fijngesneden
  • 1 julienne wortel fijngesneden
  • 2 lente uitjes gesneden
  • 1 el Japanse mayonaise (kewpie)
  • 1 el Japanse rijstazijn
  • 1 tl miso
  • 1 el Mirin
  • EldurApi 50 Nori mix

Spek

  • Spek zonder zwoerd 400 gr
  • EldurApi 16 meat marinade
  • EldurApi 10 classic BBQ herbs

VOORBEREIDING

Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en verwarm je kamado tot 110/120°C. Wanneer de Kamado op temperatuur is plaats je de multilevel lift in de kamado. Voor dit recept werk je met indirecte hitte. Plaats het hitteschild op het laagste level en het rooster op het hoogste level.

BEREIDING

  • Maak kleine snede’s in de vetlaag van het spek. Vervolgens pak je de vleesmarinade van EldurApi en smeer je het spek in, deze marinade beschermt het vlees tegen uitdroging. Daarna kruid je het spek met een ruime hoeveelheid EldurApi BBQ kruiden.
  • Vervolgens maak je op het rooster in de kamado een bedje van rozemarijn en leg je het stuk spek hier bovenop. Het spek laat je garen voor ongeveer 4 à 5 uur. Voeg hierbij ook om het kwartier via de woodchipper wat rode-wijn-vat-snippers toe voor een subtiele rooksmaak.
  • Voor de coleslaw voeg je de Chinese kool, wortelen en lente uitjes samen in een kom. Daarna voeg je de miso, EldurApi Aziatische kruiden, kewpie mayonaise, mirin en rijstazijn toe. Meng het geheel goed samen en laat de salade voor enkele uren in de koelkast staan.
  • Na 4 à 5 uur haal je het spek van de kamado en snijd je deze in plakken. Serveer het spek met de coleslaw.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!