Chimmichurri

Recept van BBQ to the MAX, categorie: bijgerecht, saus, kamado

  • 6 tot 8 personen. Voorbereiding: 10 min, bereiding: 10 min, totaal: 20 min

INGREDIËNTEN

  • 4 teentjes knoflook
  • Een halve witte ui, in stukken
  • 1 chilipeper, zonder zaadjes (tenzij je van pittig houd natuurlijk)
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 10 gram verse oregano
  • 20 gram verse peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

VOORBEREIDING

Voor dit recept gebruik ik graag de blender. Zorg er wel voor dat je de saus niet te fijn draait, iets grover is lekkerder en ziet er fraaier uit. Zonder blender is het een kwestie van fijnhakken, eventueel met behulp van een vijzel.

BEREIDING

Doe alle ingrediënten zonder peper en zout in de blender. Draai, door middel van de pulse-knop, niet te fijn. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als je de saus te dik vindt. Ik voeg graag altijd nog wat limoensap toe voor een extra frisse bite. (Let op: wij maken natuurlijk vaak een grotere hoeveelheid, dat is wat je op de foto ziet).

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!