Recept van BBQ to the MAX, categorie: bijgerecht, saus, kamado
- 6 tot 8 personen. Voorbereiding: 10 min, bereiding: 10 min, totaal: 20 min
INGREDIËNTEN
- 4 teentjes knoflook
- Een halve witte ui, in stukken
- 1 chilipeper, zonder zaadjes (tenzij je van pittig houd natuurlijk)
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 10 gram verse oregano
- 20 gram verse peterselie
- olijfolie
- peper en zout
VOORBEREIDING
Voor dit recept gebruik ik graag de blender. Zorg er wel voor dat je de saus niet te fijn draait, iets grover is lekkerder en ziet er fraaier uit. Zonder blender is het een kwestie van fijnhakken, eventueel met behulp van een vijzel.
BEREIDING
Doe alle ingrediënten zonder peper en zout in de blender. Draai, door middel van de pulse-knop, niet te fijn. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als je de saus te dik vindt. Ik voeg graag altijd nog wat limoensap toe voor een extra frisse bite. (Let op: wij maken natuurlijk vaak een grotere hoeveelheid, dat is wat je op de foto ziet).
