Eendenborst, gelakt met jalapeño mosterd

Recept van BBQ to the MAX, categorie: gevogelte, hoofdgerecht, kamado

4 personen. Voorbereiding: 20 min, bereiding: 30 min, totaal: 40 min

INGREDIËNTEN

VOORBEREIDING

Maak de eendenborsten schoon (verwijder evt nog aanwezig vlies) en snijdt overtollig vel weg. Bewaar het vel en snijdt in blokjes. Snijdt de resterende huid kruislings, lichtjes, in. Verwarm je bbq voor direct grillen op 120gr.

Bak voor de saus de stukjes vel bijna krokant (kaantjes) zonder vet. Voeg de knoflook, thym en roomboter toe en daarna de bloem. Blus af met het vocht dat je wil gebruiken en kook zachtjes in tot een homogene saus. Voeg op het laatste moment de ketjap toe.

BEREIDING

Steek je thermometer in 1 van de eendenborsten en stel in op een kerntemperatuur van 46 graden. Leg de borsten eerst even met de velkant op het rooster, draai dan om en sluit het deksel. Voor extra smaak voeg je een klein blokje rookhout toe (ik gebruikte kers). Haal als de gewenste temperatuur is bereikt de borsten van het vuur en laat ze lekker een kwartiertje rusten. Verhoog ondertussen de temperatuur van je bbq naar ca. 225 graden. Leg de eendenborst daarna terug op het rooster met de velkant naar beneden en fakkel lekker af. Let op! Niet te lang (niet hoger dan een kerntemperatuur van 54 graden) want dan wordt de smaak snel ‘lever’-achtig en dat is niet lekker. Gebruik een kwastje om de borsten in te smeren met de jalapeño mosterd saus.

Serveer de eendenborst met de saus. Heerlijk in deze herfst met een lekkere aardappelgratin (recept voor op de kamado volgt binnenkort) en gegrilde bimi/broccoletti.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!