Recept van Yakiniku, categorie: vis, schaal- schelpdieren, voorgerecht, kamado
4 personen. Voorbereiding: 70 min, bereiding: 15 min, totaal: 85 min
INGREDIËNTEN
- 12 gamba’s body peeled
- 3 el EldurApi 17 schaaldiermarinade
- 85 gr rucola
- 2 lente uitjes
- 3 el olijfolie
appel-avocado salade
- 2 eetrijpe avocado’s
- 2 tomaten
- 1 Granny Smidt appel
- 1 limoen
- 1 el EldurApi Sarada mix
- 2 el zure room
VOORBEREIDING
- Begin met het verwijderen van de darmkanalen bij de gamba’s (wij hebben dit al voor je gedaan!) Dit doe je door een sneetje te maken in de rug van de gamba met een mes of schaar. Vervolgens kun je het er met een mesje uitschrapen. Je kunt de kop, schaal en staart van de gamba eraan laten zitten.
- Als de gamba’s schoongemaakt zijn, besmeer je ze met de marinade. Dit laat je een uurtje marineren.
- Na 50 minuten steek je een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en verwarm je kamado tot 150 °C. Voor dit recept werk je met directe hitte. Plaats de pro set in de kamado. Leg het rooster op het bovenste niveau, en laat nu de kamado verder opwarmen tot 180°C.
BEREIDING
- Voor de appel-avocado salade snijd je de avocado, tomaat en appel in blokjes. Doe alles samen in een kom. Voeg de zure room toe, en breng het geheel op smaak met de Sarada mix en het sap van een limoen.
- De dressing voor de rucola salade maak je heel simpel door olijfolie, limoensap en Sarada mix samen te voegen. Vervolgens snijd je een lente-uitje, dat je samen met de rucola aan de dressing toevoegt.
- Leg de gamba’s op de grill. Voeg vervolgens eventueel de vuurkruiden met een Woodchipper toe. Laat de gamba’s 2 minuten per kant grillen tot ze gaar zijn.
- Leg de zelfgemaakte salades midden op het bord en leg de gamba’s eromheen.