Gegrilde inktvis

Recept van Yakiniku, categorie: vis, kamado

4 personen. Voorbereiding: 10 min, bereiding: 20 min, totaal: 30 min

INGREDIËNTEN

  • 4 inktvissen (schoongemaakt)
  • 1 citroen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gr platte peterselie
  • 15 gr koriander
  • 15 gr bieslook
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Zeeuwsche zoute gerookt zout
  • Szechuan peper

VOORBEREIDING

Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en verwarm je kamado tot 150°C. Voor dit recept werk je met directe hitte, plaats de pro set en leg op het bovenste level het rooster. Laat de kamado nu verder opwarmen tot 220°C.

BEREIDING

  • Je begint met het schuin insnijden van de inktvis. Vervolgens rijg je het op de spiesen.
     
  • Je begint nu met het maken van de citroensalsa. Hak de koriander en peterselie grof en voeg ze samen in een kom. Snijd vervolgens de bieslook, knoflook en sjalot fijn en voeg dit allemaal toe. Rasp de citroen en meng het met de olijfolie bij de salsa.
     
  • Grill de inktvis 2-3 minuten op de kamado.
     
  • Breng de inktvis op smaak met wat zout en peper. Werk het gerecht af met de salsa, citroensap en olijfolie.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!