Recept van Yakiniku, categorie: fruit, dessert, Shichirin
2 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 15 min, totaal: 30 min
INGREDIËNTEN
- 2 perziken
- olijfolie
- 50 ml Grand Marnier
- 1 el bruine suiker
- 50 gr Bastogne koeken
- 30 gr gesmolten roomboter
- 2 bollen vanille-ijs
VOORBEREIDING
Steek een gemiddelde hoeveelheid Binchotan aan, zet de schuiven van de Shichirin voor een derde open. Plaats de Teppanyaki plaat op de Shichirin.
BEREIDING
- Snijd de perziken door de helft en verwijder de kern. Kwast de perzik in met olie en leg op de hete Teppanyaki plaat. Gril voor 3 minuten.
- Meng de bruine suiker met de Grand Marnier en voeg toe aan de perziken. Gril voor een laatste minuut.
- Voeg de koekjes en gesmolten boter toe aan de blender en maal dit fijn.
- Leg de perziken op een bord en verdeel de Bastogne crumble erbij. Maak af met een bolletje vanille ijs en besprenkel het geheel met het Grand Marnier mengsel.