Recept van Yakiniku, categorie: groenten, vegetarisch, Shichirin
2 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 30 min, totaal: 45 min
INGREDIËNTEN
- ½ flespompoen
- bosje basilicum
- 50 gr parmezaanse kaas
- 50 gr pijnboompitten + extra voor bestrooien
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- zout en peper
- 1 bol burrata
- Zeeuwsche zoute gerookt zout
- Szechuan peper
VOORBEREIDING
Steek een gemiddelde hoeveelheid Binchotan aan, zet de schuiven van de Shichirin twee derde open en laat goed op temperatuur komen. Als de Shichirin op temperatuur is plaats je het rooster.
BEREIDING
- Snijd de halve pompoen in plakken. Leg op het rooster en gril circa 10 – 15 minuten terwijl je regelmatig draait.
- Ondertussen maak je de pesto. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Rasp de citroen en Parmezaanse kaas en doe dit samen met de knoflook, sap van de citroen, basilicum, pijnboompitten en olijfolie in de vijzel of keukenmachine en maal fijn. Voeg naar smaak peper en zout toe. Is de pesto wat te droog? Voeg dan nog wat extra olijfolie toe.
- Haal de pompoen van de Shichirin en leg op een bord. Snijd de burrata open en verdeel de pesto over het bord en maak af met de burrata en extra pijnboompitten. Kruid met zout, peper en eventueel olijfolie.