Recept van BBQ to the MAX, categorie: gevogelte, kamado / shichirin
5 personen. Voorbereiding: 20 min, bereiding: 20 min, totaal: 40 min
INGREDIËNTEN
- 5 kwartels
- 50 gram witte sojasaus
- 25 gram mirin
- 10 gram gember, in stukken gesneden
- 50 gram kippenbouillon
- 15 ml. rijstazijn
- 15 gram honing
VOORBEREIDING
- Gebruik een schaar en knip bij de kwartels aan beide kanten van de ruggengraat, om deze zo te verwijderen.
- Schraap met een theelepel de longen en andere ingewanden uit de kwartels en leg de kwartels op een vocht absorberend doek.
- Prik nu de kwartels op twee stalen spiesen, één door de poten en één door de vleugels en het midden van de borst.
- Zet nu de rest van de ingrediënten op laag vuur en laat heel rustig inkoken tot een lichte lak
BEREIDING
- Plaats nu de kwartels boven het houtskool en grill ze gedurende 4-5 minuten tot een kerntemperatuur van 58°C.
- Lak ze tijdens de laatste 45 seconden 2 keer af. Niet te vroeg beginnen met lakken, want dan verbrand deze.
- Laat ze nu voor 4-5 rusten. De eind kerntemperatuur moet 63°C zijn.
- Lak nogmaals af en serveer direct.