Gevlinderde kwartel

Recept van BBQ to the MAX, categorie: gevogelte, kamado / shichirin

5 personen. Voorbereiding: 20 min, bereiding: 20 min, totaal: 40 min

INGREDIËNTEN

  • 5 kwartels
  • 50 gram witte sojasaus
  • 25 gram mirin
  • 10 gram gember, in stukken gesneden
  • 50 gram kippenbouillon
  • 15 ml. rijstazijn
  • 15 gram honing

VOORBEREIDING

  • Gebruik een schaar en knip bij de kwartels aan beide kanten van de ruggengraat, om deze zo te verwijderen.
  • Schraap met een theelepel de longen en andere ingewanden uit de kwartels en leg de kwartels op een vocht absorberend doek.
  • Prik nu de kwartels op twee stalen spiesen, één door de poten en één door de vleugels en het midden van de borst.
  • Zet nu de rest van de ingrediënten op laag vuur en laat heel rustig inkoken tot een lichte lak

BEREIDING

  • Plaats nu de kwartels boven het houtskool en grill ze gedurende 4-5 minuten tot een kerntemperatuur van 58°C. 
  • Lak ze tijdens de laatste 45 seconden 2 keer af. Niet te vroeg beginnen met lakken, want dan verbrand deze.
  • Laat ze nu voor 4-5 rusten. De eind kerntemperatuur moet 63°C zijn.
  • Lak nogmaals af en serveer direct.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!