Recept van BBQ to the MAX, categorie: hoofdgerecht, vis, kamado
- 6 tot 8 personen. Voorbereiding: 40 min, bereiding: 15 min, totaal: 55 min
INGREDIËNTEN
- 20 pijlstaartinktvisjes, liefst niet te groot (schoon, vraag dit aan je visboer)
- 1 kilo gamba’s, gepeld
- 0,5 kg smeuïge aardappelpuree
- verse kruiden naar smaak
- Fish & seafood rub naar smaak
- Eiwit van 2 eieren
- peper en zout naar smaak
VOORBEREIDING
Voor dit recept gebruiken we de keukenmachine. Draai de gepelde gamba’s hierin fijn. Voeg hieraan de aardappelpuree, verse kruiden, eiwit en de droge kruidenmix toe.
Voor het vullen van de pijlstaartinktvisjes is een spuitzak het handigst. Met een lepel lukt het ook, kost iets meer tijd. Vul dus de inktvissen met het gamba-mengsel. Sluit de inktvisjes met een prikker (allemaal op een rij aan een lange spies kan ook voor een leuk effect), dit voorkomt dat de vulling er tijdens het grillen uitkomt.
BEREIDING
Wrijf de inktvisjes even in met een beetje olie en grill in ca. 10 minuten af op ca. 200 graden.
Eet smakelijk!