Gevulde pijlstaartinktvis

Recept van BBQ to the MAX, categorie: hoofdgerecht, vis, kamado

  • 6 tot 8 personen. Voorbereiding: 40 min, bereiding: 15 min, totaal: 55 min

INGREDIËNTEN

  • 20 pijlstaartinktvisjes, liefst niet te groot (schoon, vraag dit aan je visboer)
  • 1 kilo gamba’s, gepeld
  • 0,5 kg smeuïge aardappelpuree
  • verse kruiden naar smaak
  • Fish & seafood rub naar smaak
  • Eiwit van 2 eieren
  • peper en zout naar smaak

VOORBEREIDING

Voor dit recept gebruiken we de keukenmachine. Draai de gepelde gamba’s hierin fijn. Voeg hieraan de aardappelpuree, verse kruiden, eiwit en de droge kruidenmix toe.

Voor het vullen van de pijlstaartinktvisjes is een spuitzak het handigst. Met een lepel lukt het ook, kost iets meer tijd. Vul dus de inktvissen met het gamba-mengsel. Sluit de inktvisjes met een prikker (allemaal op een rij aan een lange spies kan ook voor een leuk effect), dit voorkomt dat de vulling er tijdens het grillen uitkomt.

BEREIDING

Wrijf de inktvisjes even in met een beetje olie en grill in ca. 10 minuten af op ca. 200 graden.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!