Recept van BBQ to the MAX, categorie: vlees, hoofdgerecht, snack, kamado
4 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 3,5 uur, totaal: 3,75 uur
INGREDIËNTEN
- 2 kg spareribs dik bevleesd
- 75 gram rietsuiker
- 160 ml ananassap
- 140 gram ketchup
- 125 ml sojasaus
- 80 ml (mout)azijn
- 1 el fijngeraspte gember
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 el gerookte paprikapoeder
- appelsap
- appelciderazijn
VOORBEREIDING
Bereid de bbq voor op indirect grillen en verhit tot 110 graden. Ontvlies de spareribs en wrijf ze volledig in met de paprikapoeder. Maak een mengsel van gelijke delen appelsap en appelciderazijn en doe dit in de grillmaster spraybottle.
BEREIDING
Voeg als je kamado de juiste temperatuur heeft bereikt wat appel- of peersnippers toe aan je houtskool (als je ze vooraf iets vochtig maakt roken te langer). Leg de spareribs op je rooster en spray ze elk half uur in met het mengsel uit de spraybottle.
Doe ondertussen de overige ingrediënten in een steelpan en breng zachtjes aan de kook, laat 5 minuten inkoken en zet apart.
Pak na 2 uur de spareribs in aluminiumfolie en spray ze nog eenmaal goed nat. Maak de folie goed dicht en prik je thermometer door de folie in 1 van je ribbetjes. Stel de app in op 90 graden kerntemperatuur, dit zal zo’n 1,5 uur duren om deze kerntemperatuur te bereiken.
Haal de ribbetjes uit de folie en gebruik een (siliconen)kwast om de ribben te lakken met het ingekookte mengsel. Leg je ribben nog 15 minuten terug op het rooster en lak ze regelmatig tot ze mooi geglazuurd zijn.
Serveer de ribben eventueel met gegrilde ananas!