Hawaïaanse spareribs

Recept van BBQ to the MAX, categorie: vlees, hoofdgerecht, snack, kamado

4 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 3,5 uur, totaal: 3,75 uur

INGREDIËNTEN

  • 2 kg spareribs dik bevleesd
  • 75 gram rietsuiker
  • 160 ml ananassap
  • 140 gram ketchup
  • 125 ml sojasaus
  • 80 ml (mout)azijn
  • 1 el fijngeraspte gember
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • appelsap
  • appelciderazijn

VOORBEREIDING

Bereid de bbq voor op indirect grillen en verhit tot 110 graden. Ontvlies de spareribs en wrijf ze volledig in met de paprikapoeder. Maak een mengsel van gelijke delen appelsap en appelciderazijn en doe dit in de grillmaster spraybottle.

BEREIDING

Voeg als je kamado de juiste temperatuur heeft bereikt wat appel- of peersnippers toe aan je houtskool (als je ze vooraf iets vochtig maakt roken te langer). Leg de spareribs op je rooster en spray ze elk half uur in met het mengsel uit de spraybottle.

Doe ondertussen de overige ingrediënten in een steelpan en breng zachtjes aan de kook, laat 5 minuten inkoken en zet apart.

Pak na 2 uur de spareribs in aluminiumfolie en spray ze nog eenmaal goed nat. Maak de folie goed dicht en prik je thermometer door de folie in 1 van je ribbetjes. Stel de app in op 90 graden kerntemperatuur, dit zal zo’n 1,5 uur duren om deze kerntemperatuur te bereiken.

Haal de ribbetjes uit de folie en gebruik een (siliconen)kwast om de ribben te lakken met het ingekookte mengsel. Leg je ribben nog 15 minuten terug op het rooster en lak ze regelmatig tot ze mooi geglazuurd zijn.

Serveer de ribben eventueel met gegrilde ananas!

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!