Recept van Yakiniku / Barbecue Lovers, categorie: vlees, kamado
Voorbereiding: 15 min, bereiding: 45 min, totaal: 60 min
INGREDIËNTEN
- 500 gr Inside Skirt Steak
- 60 gr Parmezaanse kaas
- 1 bosje basilicum
- 40 gr pijnboompitten
- 50 gr rode pesto
- Szechuan peper
- Zeeuwsche zoute gerookt zout
VOORBEREIDING
Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en verwarm je kamado naar 120 °C. Voor dit recept werken we met directe en indirecte hitte, plaats de pro set en leg op het onderste level 1 halve hitteschild en op het bovenste level de 2 roosters.
BEREIDING
- Begin met het uitrollen van je vlees en smeer de rode pesto over de gehele lengte van het vlees.
- Verspreidt vervolgens de Parmezaanse kaas, basilicum en pijnboompitjes hierover.
- Vervolgens rol je het vlees op en bind je er slagerstouw omheen. Doe dit om de 4 cm, zodat je de rol in kleine rolletjes kunt snijden.
- Rijg nu de rolletjes aan een spies en leg deze op de Kamado.
- Begin met het indirect garen van je vlees tot dit een kerntemperatuur van 40 °C bereikt.
- Verhit daarna de Kamado tot ongeveer 180 °C en grill het vlees verder tot 52-55 °C kerntemperatuur.
- Haal je Italiaanse spiesen van de barbecue en genieten maar!
Wat is skirt steak?
Skirts steak is een lange dunne snit waarbij de draad duidelijk zichtbaar is. Je vindt het in het stuk van de koe dat van de ribben naar de bil loopt. Doordat dat stuk altijd in beweging is wanneer de koe loopt is het echt werkvlees. Maar er zit een aantal delen in dat goed als steak gebruikt kan worden zoals bijvoorbeeld de bavette (halve maanvlees) en de flank steak (vinkenlap).