Je nieuwe kamado inbranden

Nadat je je nieuw aangeschafte kamado hebt uitgepakt, gemonteerd en geïnstalleerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de gang. Wij raden je aan de eerste 2 á 3 keer je kamado niet hoger op te stoken dan 150 á 200 graden.

Start met het vullen van je Kamado met houtskool in de houtskoolmand, tot maximaal de bovenste rand. Gebruik 1 aanmaakwokkel in het midden van je kolen. Nadat de vlammen zijn gedoofd beginnen de kolen te gloeien en kun je het deksel sluiten. Bovenop het deksel zit de margrietschijf, zet deze helemaal open. Doe hetzelfde bij de ventilatieschuif onderin. Zo kan er maximale zuurstof door je Kamado trekken en zal de temperatuur stijgen. Zodra je een temperatuur hebt bereikt van 150 graden Celsius kun je de gewenste accessoires toevoegen en de temperatuur gaan regelen. Probeer dus niet hoger te gaan dan 200 graden.

Je kan hierbij natuurlijk wel een gerechtje klaarmaken, kies bijvoorbeeld voor spareribs of moinkballs. Zo verenig je het nuttige met het aangename.

Het inbranden is bedoeld om eventuele vocht in het keramiek te verwijderen en je kamado rustig te laten wennen. Zo zul je er langer plezier van hebben.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!