Recept van Yakiniku, categorie: gevogelte, kamado
2 personen. Voorbereiding: 20 min, bereiding: 80 min, totaal: 100 min
INGREDIËNTEN
- 700 gr kalkoen
- Hoisin saus
- Zeeuwsche zout gerookt
- Szechuan peper
- Bosje bosui
VOORBEREIDING
Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan verwarm je YAKINIKU® Kamado naar 150 °C. Voor dit recept werk je met indirecte hitte. Plaats vervolgens de pro set in de Kamado, waarbij het hitteschild op het onderste level ligt en het rooster op het bovenste level.
BEREIDING
- Begin de bereiding met het droogdeppen van de filet met keukenpapier.
- Bestrooi de kalkoen dijfilet rijkelijk met zout en peper en snijd de bosui in stukken die ongeveer dezelfde lengte zijn als de dijfilets.
- Nu kun je de kalkoenfilet en de bosui aan de spiesen rijgen.
- Leg de spiesen op de Kamado en gaar deze indirect totdat ze een interne temperatuur van 70 graden hebben bereikt. Bij ons duurde dit ongeveer 70 minuten, maar afhankelijk van de dikte van de filet kan dit langer of korter duren.
- Wanneer de filets bijna gaar zijn kun je deze insmeren met de hoisin saus. Laat dit nog enkele minuten intrekken en haal vervolgens de filets van de Kamado.