Kipgehakt spiesjes

Recept van BBQ to the MAX / Gastronomixs, categorie: gevogelte, voorgerecht, hoofdgerecht, snack , kamado / shichirin

4 personen. Voorbereiding: 20 min, bereiding: 20 min, totaal: 40 min

INGREDIËNTEN

  • 1 kg. kippendij
  •  naar behoefte zout en peper
  • 250 ml. Tomasu sojasaus
  • 100 ml. sake
  • 100 ml. mirin
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 limoen

VOORBEREIDING

  • Draai gehakt van het kippendijvlees met behulp van een gehaktmolen. Eerst de grove plaat en vervolgens de fijne plaat.
  • Breng het gehakt op smaak met zout en peper.
  • Maak kleine balletjes van het gehakt maak er vervolgens spiesjes van met houten of stalen prikkers.
  • Maak een marinade van de sojasaus, sake, mirin en de suiker.

BEREIDING

  • Rooster de spiesjes boven een houtskoolbarbecue en bestrijk regelmatig met de marinade.
  • Besprenkel met limoensap en rasp er wat van de schil over.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!