Recept van BBQ to the MAX / Gastronomixs, categorie: gevogelte, voorgerecht, hoofdgerecht, snack , kamado / shichirin
4 personen. Voorbereiding: 20 min, bereiding: 20 min, totaal: 40 min
INGREDIËNTEN
- 1 kg. kippendij
- naar behoefte zout en peper
- 250 ml. Tomasu sojasaus
- 100 ml. sake
- 100 ml. mirin
- 50 gram kristalsuiker
- 1 limoen
VOORBEREIDING
- Draai gehakt van het kippendijvlees met behulp van een gehaktmolen. Eerst de grove plaat en vervolgens de fijne plaat.
- Breng het gehakt op smaak met zout en peper.
- Maak kleine balletjes van het gehakt maak er vervolgens spiesjes van met houten of stalen prikkers.
- Maak een marinade van de sojasaus, sake, mirin en de suiker.
BEREIDING
- Rooster de spiesjes boven een houtskoolbarbecue en bestrijk regelmatig met de marinade.
- Besprenkel met limoensap en rasp er wat van de schil over.