Our story
YAKINIKU® is geboren uit passie voor vuur en grillen. In 2014 begon het allemaal, we konden de ideale Kamado niet vinden in de markt. Vanaf dat moment is langzaam maar zeker YAKINIKU® geboren. De zoektocht naar de echte originele Kamado bracht ons in Japan, daar vindt de Kamado zijn oorsprong. We besloten een toestel te ontwikkelen voor de Europese markt. Sommige keuzes waren gemakkelijk, andere een uitdaging.
De YAKINIKU, wat in het Japans gegrild vlees betekent, is de beste Kamado grill naar traditioneel Japans model. De ovale vorm van de Kamado zorgt ervoor dat de hete lucht circuleert. Doordat je zelf op een simpele manier nauwgezet de toevoer van zuurstof kunt regelen, ben jij de baas over de temperatuur in je Kamado. Zo grill je op hoge temperatuur het vlees en laat je het op een lage temperatuur verder garen.
YAKINIKU® is het beste merk Kamado BBQ. Hier zijn we trots op. Ben jij er al uit welke Kamado het beste bij jou past? Shop nu de beste prijs kwaliteit Kamado.
De Kamado
Het begon allemaal in de Japanse Edo-periode (1603-1867), het begin van een groot gastronomisch tijdperk. De samoerai en rijke kooplieden deden zich te goed aan een uitgebreid menu, waardoor restaurants behoefte hadden aan een groot fornuis. Dit was het begin van de Kamado. De Kamado speelde dan ook een sleutelrol in de ontwikkeling van de Japanse gastronomie. Pas na de Tweede Wereldoorlog werden Kamado’s bekend in de Westerse wereld, nadat het Amerikaanse leger de barbecuetoestellen hadden opgemerkt bij het Japanse leger.
Waarom een YAKINIKU® Kamado?
Bij YAKINIKU® staan kwaliteit, nauwkeurigheid en elegantie voorop. Met de keramische barbecues van YAKINIKU® ga je dan ook voor een luxueuze zwarte uitstraling en gebruik van de allerbeste materialen. Het succes van de YAKINIKU® Kamado is te danken aan de keramische behuizing. De Kamado is gemaakt van 33 millimeter dik keramiek in combinatie met cordieriet waardoor de keramische bbq snel hoge temperaturen bereikt en hitte optimaal wordt vastgehouden. Hierdoor is het verbruik van houtskool maar liefst 50 tot 70% lager dan bij een open barbecue omdat het zuurstof hier vrij spel heeft. De speciale constructie, gemaakt van geglazuurde dikke keramische wanden, beschermen de Kamado tegen weer- en wind. Dit maakt de YAKINIKU® Kamado ook perfect voor gebruik in de winter.