Recept van BBQ to the MAX, categorie: snack, bijgerecht, kamado
- – 4 personen. Voorbereiding: 20 min, bereiding: 300 min, totaal: 320 min
INGREDIËNTEN
- 200 gram pastinaak, geschild
- Dijon moster
- Sherry-azijn
- Spice Rebels Spicy BBQ mix
- olijfolie
- Ras el hanout
- Honing
VOORBEREIDING
Schil de pastinaak en maak dunne plakjes met een mandoline, dunschiller of scherp mes. Meng met 1 eetlepel olie en de Spicy BBQ mix. Rijg de plakjes aan spiesjes in de gewenste grootte.
Meng de mosterd en sherry-azijn op smaak door de resterende olie en voeg een beetje honing en de Ras el hanout naar smaak toe. Gebruik dit als glaze om de spiesjes tijdens het grillen te bestrijken.
BEREIDING
Bereid je Kamado voor op direct grillen op ca. 180 graden. Leg de spiesjes op het rooster en keer regelmatig zodat ze schroeien maar niet verbranden. Bestrijk de spiesjes regelmatig met de glaze.
Serveer de spiesjes met een frisse salade van witte kool en wortel (aanmaken met de rest van de dressing)
Eet smakelijk!