Recept van BBQ to the MAX, categorie: snack, bijgerecht, kamado
- 10 personen. Voorbereiding: 420 – 660 min, bereiding: 20 min, totaal: 440-680 min
INGREDIËNTEN
- 2kg procureur
- 100gr Spice Rebels Juicy Pork kruiden
- 100gr Classic BBQ saus
- 500ml appelsap
- 150ml appelazijn
- Grillteam marinade injector
- Grillteam Marinade Spray Bottle rvs
- Yakiniku Rookhout, chunks, appel, 1 stuks
- Plakjes bladerdeeg, in 1 pakje zitten 10 plakjes
- geraspte cheddarkaas
VOORBEREIDING
De dag voor bereiding neem je het vlees uit de verpakking en snijdt je alle loszittende stukjes vlees en vet weg. Haal ook de dikkere stukken vet aan de buitenkant weg. Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf je vlees rondom in met de kruiden, hou 1 eetlepel kruiden apart. Leg het vlees in een schaal en dek af met vershoudfolie.
Haal het vlees uit de koeling en laat rustig op kamertemperatuur komen. Meng de appelsap met de appelazijn en doe 400ml hiervan in je spray bottle. Meng de overig appelsap en appelazijn met de eetlepel kruiden en vul je injector hiermee. Injecteer je vlees op meerdere plekken.
Steek nu je Kamado aan om indirect te grillen op 120 graden. Als je de gewenste temperatuur hebt bereikt voeg je je rookhout toe aan de kolen en leg je je vlees op het rvs rooster. Steek de probe van je thermometer in je vlees en stel in op 70 graden kerntemperatuur. Spray je vlees ieder half uur met het mengsel van appelsap en appelazijn tot je de gewenste temperatuur hebt bereikt. Smeer nu je vlees in met de helft van de BBQ saus, gebruik hiervoor een saucemop of kwast. Het vlees mag nu 1,5 uur verder garen. Na deze 1,5 uur haal je het vlees van de BBQ en pak je het stevig in in Aluminiumfolie of Butcherpaper. Leg het weer terug op de Kamado en gaar verder tot 88 graden kerntemperatuur. Hierna ga je met een prikker door de folie of het papier heen controleren of je vlees goed is. Als het klaar is voelt het boterzacht en gaat je prikker er heel gemakkelijk doorheen. Pak je vlees voorzichtig uit en vang alle sappen op die je mengt met je BBQ-saus en het resterende mengsel van appelsap en appelazijn. Pak je vlees nu weer strak in en laat ca. 1 uur rusten, dit is erg belangrijk, het resultaat is malser vlees als je het goed laat rusten. Na het rusten kun je je vlees uit elkaar gaan trekken, met 2 vorken of gebruik voor het gemak onze Meat Claws. Meng je pulled pork met het mengsel van vleessappen, bbq-saus en appelsap/appelazijn.
BEREIDING
Neem een plakje bladerdeeg en leg in het midden wat van je pulled pork, daarbovenop een beetje geraspte cheddar en BBQ-saus. Vouw nu 2 punten over de vulling en over elkaar. Extra lekker is om de bladerdeeg in te smeren met wat eigeel, maar dat hoeft niet.
Je kunt de hapjes ook iets kleiner maken om ze uit te delen tijdens een BBQ feestje.
Verwarm je Kamado tot 200+ graden en verwarm je pizzasteen. Bak de hapjes nu ca. 20 minuten af op je pizzasteen.
Eet smakelijk.