Recept van BBQ to the MAX, categorie: hoofdgerecht, vlees, kamado
- 6 tot 8 personen. Voorbereiding: 20 min, bereiding: 60 min, totaal: 80 min
INGREDIËNTEN
- 1 hele Picanha van ca. 1600gram
- Turnpike Prime Churrasco seasoning
VOORBEREIDING
Marineer de Picanha liefst 1 dag van tevoren. Je kunt ook het marineren weglaten, dit stuk vlees heeft tenslotte genoeg aan peper en zout. Ik koos in dit geval voor de Prime Churrasco Seasoning van Turnpike omdat ik het vlees wilde serveren met een zelfgemaakte chimmichurri.
BEREIDING
haal de Picanha 1 uur van tevoren uit de koeling en snijdt het dikste vet van de kap. Daarna snijdt je het vet kruislings in, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Steek je kolen aan met een aanmaakwokkel en stel de temperatuur in op ca. 170 graden. Snijdt nu van de hele Picanha vier dikke repen van ca. 4cm breed. Begin aan de zijde tegenover de punt. Vouw de repen dubbel en zet ze op het spit. Installeer de rotisserie op je Kamado. Zet het spit er op zodra je kamado de juiste temperatuur aangeeft. Installeer een draadloze thermometer en stel deze in op een kerntemperatuur van 58 graden. Je kan natuurlijk ook gaan voor een lagere temperatuur maar dat is persoonlijk. Het duurt ongeveer een uur voordat deze kerntemperatuur is bereikt. Haal het vlees er af en laat rusten voordat je het aansnijdt.
