Salade met gerookte geitenkaas

Recept van Yakiniku, categorie: salade, bijgerechten, kamado

4 personen. Voorbereiding: 75 min, bereiding: 25 min, totaal: 100 min

INGREDIËNTEN

  • 300 gr zachte geitenkaas
  • 150 gr ricotta
  • 200 gr room
  • 20 gr ingemaakte sjalot 
  • 500 gr gemengde tomaten
  • olijfolie
  • citroen
  • handje waterkers
  • Zeeuwsche zoute gerookt zout
  • Szechuan peper

VOORBEREIDING

Steek de houtskool aan en verhit de kamado tot een temperatuur van 60°C en plaats het extra verhoogde rooster op het standaardrooster. Voeg het rookhout en de Fire herbs toe met behulp van de woodchipper. Plaats nu de geitenkaas op een bord op het extra verhoogde rooster en rook gedurende een uur.

BEREIDING

  • Snijd ondertussen de tomaten in verschillende vormen en maten en maak de dressing. Meng de olijfolie met wat citroenrasp, -sap, Szechuan Pepper en gerookt zout. Meng nadien de tomaten in de verkregen dressing.
  • Mix de gerookte geitenkaas met ricotta en room tot er geen klontjes meer over zijn en doe het mengsel vervolgens in een spuitzak. Leg ten slotte de tomaten op een bord, voeg wat sjalotjes, waterkers en de gerookte geitenkaascrème toe.
  • Garneer met Szechuan Pepper en serveer.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!