Saltimboca met risotto en groene asperge

Recept van Yakiniku, categorie: vlees, kalfsvlees, hoofdgerecht, kamado

2 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 100 min, totaal: 115 min

INGREDIËNTEN

  • 100 gr risotto
  • 1 sjalot
  • Olijfolie 
  • Witte wijn – half glas
  • 500 ml EldurApi 41 chicken bouillon
  • 360 gr kalfslapjes
  • 1 bol mozzarella
  • 4 plakken parmaham
  • 6 groene asperges
  • 1 limoen + het sap hiervan
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el mascarpone
  • Takje basilicum
  • EldurApi 16 Meat marinade
  • EldurApi 14 Classic Meat herbs

VOORBEREIDING

Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en verwarm de kamado tot 180 °C. Plaats vervolgens de pro set en op het onderste level een hitteschild en op het bovenste level een rooster. 

Sla de kalfslapjes plat met een vleeshamer tussen plastic folie (een vleesbijl of een kleine steelpan werkt ook), voeg de mozzarella, parmaham, vleeskruiden en basilicum toe. Rol de kalfslapjes op en steek er een prikker door. Smeer de rolletjes in met de marinade.

Maak de asperges schoon.

BEREIDING

  • Snijd de sjalotten fijn en bak deze in een (diepe) pan met een beetje olijfolie. Voeg daarna de risottorijst toe en bak deze aan, blus af met witte wijn en giet beetje bij beetje de bouillon bij de rijst. Je voegt pas nieuwe bouillon toe als de bouillon, in de pan bij de risotto, is opgelost. Laat het geheel ongeveer 20 – 30 minuten garen. Dit alles kan je op de Kamado doen of op je fornuis.
  • Gril de asperges samen met de saltimbocca zo’n 20 min op de Kamado. Laat ondertussen de risotto garen.
  • Maak op het laatste moment de risotto af met mascarpone, Parmezaanse kaas en sap van een limoen. 

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!