Recept van Yakiniku, categorie: vis, schaal- schelpdieren, voorgerecht, snack, kamado
4 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 40 min, totaal: 55 min
INGREDIËNTEN
- 500 gr scheermessen
- 15 gr dragon
- 800 ml arachideolie
- 1 ½ tl dijon mosterd
- azijn
- het sap van een kwart van een citroen
- Eldurapi fire herbs
- 1 bakje micro herbs (optioneel)
- Zeeuwsche zoute gerookt zout
- Szechuan peper
VOORBEREIDING
Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan en verwarm je kamado tot 180 °C. Wanneer de kamado op temperatuur is plaats je de pro set in de kamado, voor dit recept werk je met indirecte hitte. Plaats het hitteschild op het laagste niveau, het rooster op het hoogste niveau en het extra verhoogd rooster op dat rooster.
BEREIDING
- Je start deze bereiding met het toevoegen van de dragon aan de hakmolen samen met de helft van de olie en een snufje zout. Meng alles goed door elkaar. Giet vervolgens alles door een zeer fijne zeef en laat het uitlekken.
- Hierna meng je de eidooiers met zout, peper, mosterd en azijn. Voeg nu langzaam de dragonolie toe terwijl je blijft kloppen. Doe de mayonaise in een schaaltje.
- Nadat je de dragonmayonnaise hebt bereid maak je de scheermessen heel goed schoon. Spoel ze af en doe ze voor 15 minuten in schoon water. De scheermessen gaan in dit water al het zand dat ze met zich meedragen eruit spuwen.
- Zet je extra verhoogd rooster in de kamado en grill de scheermessen ongeveer 3 minuten. Gebruik je woodchipper om de vuurkruiden van EldurApi toe te voegen.
- Serveer de scheermessen met de dragonmayonaise en decoreer het gerecht met de microkruiden.