Een YAKINIKU® Shichirin is een traditionele Japanse tafelgrill. “Beefing up the people”, is het motto van de Japanners. Mensen bij elkaar brengen, de tafel gevuld met lekker eten en grillen maar. Grillen op een Shichirin is niet zomaar barbecueën. Dit is een hele andere discipline. Verfijnder, eleganter en kleiner.
HIBACHI TAFELGRILL
Met de Shichirin kun je een heerlijk avondvullend programma verzorgen, waarbij alle gasten kunnen genieten van een (zomer)gourmet en daarbij hun eigen table chef zijn! Ook als winterbarbecue is een Shichirin erg populair. Gezellig met vrienden of familie rond de Shichirin zitten onder je overkapping? Het kan allemaal! De ronde Shichirin wordt standaard geleverd met een RVS rooster waar de lekkerste Japanse gerechten op bereid kunnen worden. Dit rooster heeft een lichte bolling waardoor de warmte en luchtcirculatie gelijkmatig wordt verdeeld over het gehele oppervlak. Hierdoor wordt voorkomen dat bepaalde delen van je ingrediënten te snel of juist te langzaam gaar worden.
De Shichirin, ook wel Japanse tafelgrill genoemd, is gemaakt van keramiek met quartz, cordieriet en afgebakken op hoge temperatuur. Het keramiek zorgt er ook voor dat de Shichirin heel gemakkelijk is schoon te maken. Door de ventilatieschuiven aan te passen creëer je de perfecte luchtcirculatie waardoor je met de temperatuur kan spelen en gemakkelijk hoge temperaturen kan bereiken. De Japanse BBQ is bovendien perfect voor gebruik in de winter, omdat de keramische coating ook beschermt tegen regen en sneeuw en dus weerbestendig is. De grill is mooi afgewerkt met bamboe en RVS details.
UITBREIDING
Wil je voor de volledige ervaring gaan en je even in Japan wanen met onze tafelgrill? Voeg de YAKINIKU® Tweezers toe aan je Shichirin! Met deze tweezers maak je het grillen een stuk makkelijker. Je gebruikt de rechte pincet om de rauwe vis of vlees op de grill te leggen en de gebogen pincet om je eten van de grill te halen. Uiteraard zijn de pincetten ook geschikt voor groentes.
Je kan onze Shichirin ook uitbreiden met de teppanyaki plaat. Teppanyaki betekend letterlijk grillen op een ijzeren plaat en is een hele fijne manier van koken. Verse ingrediënten worden op een teppanyaki plaat zo kort mogelijk in aanraking gebracht met een gloeiende plaat en schroeien razendsnel dicht, waardoor ze hun kleur, smaak en voedingsstoffen behouden.
WAT VOOR HOUTSKOOL MOET IK GEBRUIKEN
Binchotan
De YAKINIKU® Shichirin is enkel buiten te gebruiken met briketten, zelf-ontbrandende briketten of houtskool. De Japanners gebruiken Binchotan houtskool, het zwarte goud van Japan waardoor extreem hoge temperaturen behaald kunnen worden. Deze houtskool brandt langer en op een intensere temperatuur en is rustiger dan gewone houtskool. Om Binchotan te laten branden kun je het beste eerst een zachter houtskoolbed met bijvoorbeeld Acacia houtskool maken. De Binchotan leg je vervolgens diagonaal op het hete houtskoolbed. Zo krijg je Binchotan gemakkelijk aan. Ook is het mogelijk Binchotan met een gasbrander aan te steken, hierbij moet je rekenen op ongeveer 15 minuten branden.
Door de extreem hoge kooktemperatuur die de houtskool bereikt, behaal je optimale resultaten waarbij het eten vanbinnen heerlijk sappig blijft. Een kleine hoeveelheid Binchotan is voldoende om de Shichirin urenlang te laten werken.
Quick-Coco-briketten
De BBQ Flavour Quick-Koko Briketten zijn speciaal ontworpen voor de Shichirin. De briketten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zorgt ervoor dat jouw Shichirin binnen enkele minuten klaar is voor gebruik. De aanmaakvloeistof is er al in verwerkt waardoor je geen aanmaakblokjes hoeft te gebruiken. Eén grillbrick geeft één uur kookplezier. De grillbricks zijn per stuk lucht- en waterdicht verpakt in een doos van vier stuks en daardoor makkelijk mee te nemen. Gegarandeerd grill plezier!
Kookboek Shichirin
Wil jij echt alles uit jouw Shichirin halen? Dan is ons kookboek iets voor jou! Dit boek is ontstaan vanuit de gezamenlijke liefde voor Japan en neemt je mee op een culinaire ontdekkingsreis. Met dit boek maak je de lekkerste vlees, vis en vegetarische gerechten op jouw Shichirin en daarbij is zijn alle gerechten geïnspireerd op de Japanse keuken. Het boek is een samenwerking tussen Luc Hoornaert, Thomas Van de Weyer en Pieter D’Hoop. De beleving tussen ‘food’ en ‘street art’ komt terug in dit boek en laat je versteld staan wat er allemaal mogelijk is in de Japanse keuken!