Recept van BBQ to the MAX, categorie: snack, bijgerecht, kamado
- 4 personen. Voorbereiding: 30 min, bereiding: min, totaal: min
INGREDIËNTEN
- 4x plakje bacon, iets dikker gesneden
- 1x The WORST label BBQ-worst, Jalapeño-Cheddar
- 1 pakje roomkaas
- 1x Jalapeno, 1/2 fijn gehakt en andere 1/2 in plakjes
- 1 ons (aged) cheddar, geraspt
- Cocktailprikkers
- Spice Rebels Juicy Pork rub, 1 eetlepel
- Smokers Classic BBQ-saus, 1 eetlepel
VOORBEREIDING
Snijdt de BBQ-worst in plakjes van ca. 1cm dikte en omwikkel met de bacon. Prik er een cocktailprikker doorheen zodat de worst de bodem is van een ‘bakje’. Maak een mengsel van de roomkaas, cheddar, gehakte jalapeño. Vul hiermee het ‘bakje’ en sluit af met het plakje Jalapeño.
BEREIDING
Bereid de BBQ voor op ca. 120 graden, indirect. Voeg eventueel wat rookhout naar smaak toe.
Bereid de pigshots 1 uur op 120 graden, indirect.
Verhoog de temperatuur van je Kamado naar ca. 180 graden, indirect.
Bereid de pigshots nog 1 uur op 180 graden, indirect, waarbij je ze regelmatig bestrijkt met de BBQ-saus (voor extra smaak kun je de BBQ-saus een beetje aanlengen met een favoriete Whisky