Surf and turf

Recept van Yakiniku, categorie: rundvlees, schaal- en schelpdieren., hoofdgerecht, shichirin

2 personen. Voorbereiding: 15 min, bereiding: 20 min, totaal: 35 min

INGREDIËNTEN

  • 200 gr ribeye
  • 2-4 grote garnalen
  • 100 gr roomboter
  • twee trosjes cherrytomaten
  • neutrale olie
  • kruidenmix SPG and lots of love
  • Zeeuwsche zoute gerookt zout
  • Japanse Szechuan peper

VOORBEREIDING

Steek een gemiddelde hoeveelheid Binchotan aan, zet de schuiven van de Shichirin volledig open en laat goed op temperatuur komen. Als de Shichirin op temperatuur is plaats je het standaard rooster.

BEREIDING

  • Smeer de ribeye in met olie en peper en zout
     
  • Leg de ribeye op het rooster. Gril de ribeye circa 2-3 minuten per kant. Draai om met behulp van de tweezers. Leg de tomaten ook even op de grill.
     
  • Haal de ribeye van de grill en kruid deze met de kruidenmix. Leg de ribeye in een diep bord of een kom, voeg de boter toe en dek af met aluminiumfolie. Laat dit voor 10 minuten rusten. 
     
  • Gril de garnalen kort op het rooster, ongeveer 2 minuten per kant.
     
  • Haal hierna de steak uit de folie en snijd deze in plakjes, kruid eventueel nog met de vleeskruiden. Haal de garnalen en tomaten van de grill en leg deze bij de ribeye op het bord.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!