Thaise viskoekjes

Recept van BBQ to the MAX, categorie: vis, snack, kamado

4 personen. Voorbereiding: 20 min, bereiding: 20 min, totaal: 40 min

INGREDIËNTEN

voor de viskoekjes:

  • 500 gram witvis (kabeljauw, etc.)
  • 250 gram gamba’s
  • 2 eieren
  • 2 el rode currypasta
  • 20 gram bosui
  • 1 el vissaus
  • 3 limoenblaadjes
  • 50 gram panko (Japans broodkruim)
  • 5 gram koriander
  • 4 gram zout

voor de chilisaus:

  • 1 rode peper
  • 25 ml water
  • 85 ml rijstazijn
  • 175 gram witte suiker
  • 20 ml vissaus
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 duim gember, geraspt
  • sap en rasp van 1/4 limoen
  • 200 ml Sriracha saus, zoet

VOORBEREIDING

Verwarm je kamado tot een temperatuur van 190 °C direct. Maak ondertussen de chilisaus. Hak hiervoor de chilipeper en gember fijn. Voeg dan het water toe samen met de rijstazijn, suiker, vissaus en fijngehakte of geperste knoflook. Voeg tot slot het limoensap toe. Laat de chilisaus inkoken, zorg ervoor dat je de saus af en toe doorroert. Laat de saus dan goed afkoelen en voeg eventueel naar smaak wat zoete chilisaus toe. 

Verwarm je kamado vervolgens naar 220 °C direct. Hak de gamba’s en witvis fijn in een keukenmachine en meng de rode currypasta er doorheen.

Verwijder de dikke nerf in het midden van de limoenblaadjes en hak ze dan fijn. Mix de fijngehakte blaadjes met de vissaus, panko, eieren en zout. Voeg de ingrediënten toe aan de keukenmachine en vermeng ze met de vis. Snijd dunne ringetjes van de bosui en meng ze met een spatel door het vismengsel.

BEREIDING

Zet een gietijzeren skillet met hoge rand op je kamado en giet er een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in. Giet de pan niet helemaal tot de rand toe vol, maar zorg dat er ongeveer een laagje van 1 cm in de pan staat.

Zodra de olie goed verhit is, leg je kleine hoeveelheden platgedrukte bolletjes in de olie. Bak de koekjes rondom goudbruin.

Hak de koriander fijn en leg de viskoekjes op een schaal of plank. Strooi er wat koriander overheen en serveer dan samen met de dipsaus.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!