Visspiesjes

Recept van Yakiniku, categorie: vis, kamado

Voorbereiding: 30 min, bereiding: 15 min, totaal: 45 min

INGREDIËNTEN

  • 500 gr kabeljauw
  • verse gember
  • 1 limoen
  • 1 tl kurkuma
  • 2 teentjes knoflook
  • Szechuan peper
  • Zeeuwsche zoute gerookt zout
  • ½ chilipeper
  • EldurApi fish herbs
  • 1 handvol verse munt
  • 4 el yoghurt naturel

VOORBEREIDING

Steek de houtskool aan en verwarm de kamado tot een temperatuur van 150 °C en plaats de pro set in de kamado. Leg hierna het standaardrooster op het hoogste level in de multilevel lift. Laat nu de kamado verder opwarmen tot 200 °C.

BEREIDING

  • Meng de yoghurt, kurkuma, verse munt, fijn gesneden chilipeper, limoenrasp- en sap, geraspte gember en knoflook goed door elkaar. Voeg een beetje Szechuan Pepper, gerookt zout en Fish herbs toe naar smaak.
  • Snijd ondertussen de kabeljauw in kleine blokjes. Meng nadien de kabeljauw voorzichtig in de marinade en laat het 1 tot 2 uur rusten in de koelkast. Je kunt eventueel de vis ook direct bereiden, maar dit kan wel invloed hebben op de intensiteit van de smaak. 
  • Spies de kabeljauw aan 2 BBQ spiesen en leg deze op het standaardrooster in de kamado. Gril de kabeljauw ongeveer 5 minuten en draai ze halverwege om. Top de kabeljauw af met munt, chilipeper en een beetje gerookt zout.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf volledig op de hoogte van al onze activiteiten. De eerste 100 aanmelders ontvangen nu een gratis rub!