Recept van Yakiniku, categorie: vis, kamado
Voorbereiding: 30 min, bereiding: 15 min, totaal: 45 min
INGREDIËNTEN
- 500 gr kabeljauw
- verse gember
- 1 limoen
- 1 tl kurkuma
- 2 teentjes knoflook
- Szechuan peper
- Zeeuwsche zoute gerookt zout
- ½ chilipeper
- EldurApi fish herbs
- 1 handvol verse munt
- 4 el yoghurt naturel
VOORBEREIDING
Steek de houtskool aan en verwarm de kamado tot een temperatuur van 150 °C en plaats de pro set in de kamado. Leg hierna het standaardrooster op het hoogste level in de multilevel lift. Laat nu de kamado verder opwarmen tot 200 °C.
BEREIDING
- Meng de yoghurt, kurkuma, verse munt, fijn gesneden chilipeper, limoenrasp- en sap, geraspte gember en knoflook goed door elkaar. Voeg een beetje Szechuan Pepper, gerookt zout en Fish herbs toe naar smaak.
- Snijd ondertussen de kabeljauw in kleine blokjes. Meng nadien de kabeljauw voorzichtig in de marinade en laat het 1 tot 2 uur rusten in de koelkast. Je kunt eventueel de vis ook direct bereiden, maar dit kan wel invloed hebben op de intensiteit van de smaak.
- Spies de kabeljauw aan 2 BBQ spiesen en leg deze op het standaardrooster in de kamado. Gril de kabeljauw ongeveer 5 minuten en draai ze halverwege om. Top de kabeljauw af met munt, chilipeper en een beetje gerookt zout.